Class 2 EVS Sample Paper Set A with Free PDF

Class 2 EVS Sample Paper Set A: Sample papers are always helpful to understand the question patterns in advance and to secure good marks in any exam. This article will share the EVS sample question paper (Set A) with answers for class 2 students which are absolutely free.

EVS Sample Question Papers with Answer Key for Class 2:

Class 2 EVS Sample Questions Set A – (1) :

Choose the correct option:

1. How do we know that there is air?

Ans: we can feel air

2. Germs and smoke present in the air make a healthy person ______.

Ans. sick

3. Chips, burgers, sweets, chocolates and pizzas are very tasty but still, they should not be eaten regularly because they are ________

Ans. junk food

4. Which of the following is NOT the property of air?

Ans. air changes the colour of the object


Class 2 EVS Sample Questions Set A – (2) :

Choose the correct option:

1. People who eat fish, meat, and eggs are called ______.

Ans. non-vegetarians

2. In the above picture the children are cycling and reducing the _____

Ans. air pollution

3. Fruits and green leafy vegetables are rich in _______.

Ans. fibre


Class 2 EVS Sample Questions Set A – (3) :

A. Choose the correct option:

1. Choose the food which is easy to chew and digest for a baby and an elderly person:

Ans. soft food

2. Last meal of the day –

Ans. Dinner

B. Match the following:

1. Special jobs   Synthetic fibre (  2   )

2. Nylon   Summer (   4   )

3. Sheep   Uniform (  1   )

4. Cotton clothes   Wool (   3   )

C. List four uses of water.

Ans. Water is used for drinking, washing, cleaning and cooking.


Class 2 EVS Sample Questions Set A – (4) :

1. State whether True or False:

Khichdi and porridge are easy to chew. – TRUE

Cutting trees reduces pollution of air – FALSE

Most of the water available on the earth is fit for drinking. – FALSE

Kutcha houses are costly houses. – FALSE

Legs do not support body. – FALSE

Father’s sister is our aunt. – TRUE

2. How can you tell if it is a good touch or a bad touch?

Ans. A good touch makes us feel warm, safe and comfortable and a bad touch makes us uncomfortable.

3. Why do we need food?

Ans. We need food to work and play, to grow, to be healthy and to keep the body warm.

Video Reference for Class 2 EVS Sample Paper Set A:

Teachers and parents can take the printouts of class 2 EVS sample papers (Set A) and help the kids practice these sample papers and boost their confidence. Hope you find all the question papers for class 2 very useful and interesting.

Free PDF of Class 2 EVS Sample Papers (Set A):

class 2 evs sample paper - set A - 1
Class 2 EVS Sample Questions Set A – (1) – Free PDF

class 2 evs sample paper - set A - 2
Class 2 EVS Sample Questions Set A – (2) – Free PDF
class 2 evs sample paper - set A - 3
Class 2 EVS Sample Questions Set A – (3) – Free PDF
class 2 evs sample paper - set A - 4
Class 2 EVS Sample Questions Set A – (4) – Free PDF

Recommended Books:

As an Amazon Associate, Kidsa2z may earn an affiliate commission if you purchase something through recommended links.

More Worksheets for Class 2 with PDF: