Important GK Questions for LKG Kids with Answers

Here we have included some basic but important GK questions and answers for LKG kids to improve their General Knowledge level. Here all the GK questions and answers are combined in a pdf file. Scroll down and read all the GK questions and answers and at the end, you will get the download link for the free printable PDF file.

Explore more: Solar System & Planets

GK Questions and Answers for LKG Class:

1. Which is the national animal of India?

Answer: Tiger

2. When do we celebrate our Independence Day?

Answer: 15th August

3. Which day comes after Friday?

Answer: Saturday

4. How many months do we have in a year?

Answer: 12

5. What is our national flower?

Answer: Lotus

6. Who does make things from wood?

Answer: Carpenter

7. Where does the sun set?

Answer: In the west

8. Which Fruit Contain lots of Water?

Answer: Coconut

9. Which vegetable has a Crown on its head?

Answer: Brinjal

10. Which animal has a long neck but can’t call?

Answer: Giraffe

11. How many days do we have in a week?

Answer: 7

12. Which fruit has eyes on its skin?

Answer: Pineapple

13. Which organ is used to taste food?

Answer: Tongue

14. Which is the fastest way of transport?

Answer: Airways

15. Which bird is called sweeper bird?

Answer: Crow

16. How many colours are there in a rainbow?

Answer: 7

17. How many letters are there in the English alphabet?

Answer: 26

18. Which animal is called King of Jungle?

Answer: Lion

19. Which festival is known as the festival of colours?

Answer: Holi

20. Which fruit is called the king of fruits in India?

Answer: Mango

21. Which is the biggest sea animal?

Answer: Blue whale

22. What is the shape of an egg?

Answer: Oval

23. Which fruits we eat ripe and green both?

Answer: Coconut, mango, Papaya

24. Which is the biggest bird?

Answer: Ostrich

25. Who does control the traffic?

Answer: Traffic Police

Video :

26. How many colours are there in India’s National Flag?

Three (Saffron, White and green)

27. Which festival is called the festival of light?

Answer: Diwali

28. Which is the national tree of India?

Answer: Banyan tree

29. Which bird can not fly?

Answer: Ostrich, emu

Advertisements

30. How many sides does a triangle have?

Answer : 3

31. Which bird sleep in the day and awakes at night?

Answer: Owl

32. Which animal is called the ship of the desert?

Answer: Camel

33. Which animal gives us wool?

Answer: Sheep

34. What is the tallest animal in the world?

Answer: Giraffe

35. Which bird lays the largest egg?

Answer: Ostrich

36. Which plant grows in the desert?

Answer: Cactus

37. Name three fruits that have many seeds?

Answer: Watermelon, papaya and orange

38. Which is the national bird of India?

Answer: Peacock

39. Which vegetable is bitter in taste?

Answer: Bitter Gourd

40. Where does the sun rise?

Answer: In the east

41. Which animal lives in the coop?

Answer: Hen

42. Which animal has a horn on its nose?

Answer: Rhinoceros

43. Name a fruit that has only one seed?

Answer: Mango

44. What is a wig?

Answer: Artificial hair

45. Which animal has mane?

Answer: Lion

46. Which animal has a hump on its back?

Answer: Camel

47. Name a sea creature that has eight legs?

Answer: Octopus

48. What do you call a house made of ice?

Answer: Igloo

49. Name a summer fruit?

Answer: Mango

50. Which mode of transport runs on tracks?

Answer: Train


GK Questions Related Links:

Nursery GKUKG GK
Class 1 GKClass 2 GK
Class 3 GK
Christmas GKNational Symbols of India
First in IndiaFirst Woman in India
Did You Know FactsPlanets GK

Recommended Books:

As an Amazon Associate, Kidsa2z may earn an affiliate commission if you purchase something through recommended links.