Important GK Questions and Answers for Nursery Kids

GK Questions for Nursery: Here we have included some simple though important GK questions and answers for nursery kids to explore and expand their General Knowledge level. The listed GK questions will also be helpful for kindergarten and preschool kids. Here we have combined all the GK questions and answers in a pdf file. So that parents can easily take printouts from that pdf file.

You can also explore our wide variety of free worksheets for nursery class that are specifically designed to include all the age-appropriate skills to improve focus and attention as well as thinking and reasoning skills. Click on Nursery Syllabus to know the latest nursery syllabus in India.

Scroll down and read all the GK questions and answers for kindergarten and at the end, you will get the download link for the free PDF file.

1. What is the colour of the carrot?

Answer: Orange

2. What comes after the number 9?

Answer: Number 10

3. What colour starts with the letter ā€œGā€?

Answer: Green

4. During which festival does Santa come to visit?

Answer: Christmas

5. What is the colour of Teeth?

Answer: White

6. How many fingers do you have in one hand?

Answer: 5

7. What is the colour of an Ambulance?

Answer: White

8. What do you drink that comes from a cow?

Answer: Milk

9. What part of your body lets you see?

Answer: Eyes

10. What is the colour of the Leaf?

Answer: Green

11. In which season we wear warm clothes?

Answer: Winter

12. Place where animals and birds are kept?

Answer: Zoo

13. What is the colour of a Fire Engine?

Answer: Red

14. At which festival do we play with colours?

Answer: Holi

15. Opposite of Tall is?

Answer: Short

16. Name the game which is played with a bat, ball and wicket?

Answer: Cricket

17. What is the colour of the Post Box?

Answer: Red

18. Opposite of Happy is?

Answer: Sad

19. Which insect has colourful wings?

Answer: Butterfly

20. Shape of Egg is?

Answer: Oval

21. How many colours are there in a rainbow?

Answer: 7

22. Who rises in the east and sets in the west?

Answer: Sun

23. What is the colour of the bottom of our National Flag?

Answer: Green

24. What is the colour of coal?

Answer: Black

25. Which animal is called clever?

Answer: Fox

Video :

26. When do you see stars?

Answer: At night

Advertisements

27. Which animal can fly?

Answer: Bat

28. Which fruit is red inside?

Answer: Watermelon

29. What is the colour of blood?

Answer: Red

30. Which bird can swim?

Answer : Duck

31. What is the taste of honey?

Answer: Sweet

32. Do the birds have teeth?

Answer: No

33. Which animal has black and yellow stripes on its body?

Answer: Tiger

34. What is the colour of Orange?

Answer: Orange

35. What is the taste of lemon?

Answer: Sour

36. Which animal has mane?

Answer: Lion

37. Which animal has long teeth like radish?

Answer: Elephant

38. Which animal has a pouch attached to its belly?

Answer: Kangaroo

39. Which birds eat fish?

Answer: Kingfisher and Crane

40. Which animal has a trunk?

Answer: Elephant

41. What is the colour of Milk?

Answer: White

42. Which animal is called King of Jungle?

Answer: Lion

43. Which animal has a hump on its back?

Answer: Camel

44. Which animal sleeps standing?

Answer: Horse

45. What is the colour of a parrot?

Answer: Green

46. What do you see in the sky during the day?

Answer: Sun

47. What comes after the letter N?

Answer: letter O

48. Opposite of Day is?

Answer: Night

49. Who teaches you at school?

Answer: Teacher

50. Name a fruit that is red.

Answer: Apple


Recommended Books:

As an Amazon Associate, Kidsa2z may earn an affiliate commission if you purchase something through recommended links.