Important GK Questions for UKG Kids with Answers

Basic but important GK questions that your kid should know to enhance their GK level. These GK questions for UKG kids are also good for any type of quiz competition for kids. Here all the GK questions for UKG kids are combined in a printable PDF file. So that parents can download the questions and answers for their kids.

Explore more: National Symbols of India

GK Questions and Answers :

1. How many consonants are there in the English alphabet?

Answer: 21

2. What colour is at the top of a rainbow?

Answer: Red

3. Which is the largest planet in our Solar system?

Answer: Jupiter

4. Where do dogs live?

Answer: Kennel

5. What is the baby of a frog called?

Answer: Tadpole

6. Which country is home to the kangaroo?

Answer: Australia

7. Which fruit has its seeds outside?

Answer: Strawberry

8. Which is the nearest star to planet Earth?

Answer: Sun

9. How many days are there in a year?

Answer: 365

10. How many sides are there in a pentagon?

Answer: 5

11. Name a vegetable that is a fruit?

Answer: Tomato

12. When do we celebrate Christmas?

Answer: 25th December

13. How many players are there in a cricket team?

Answer: 11

14. Which month of the year has the least number of days?

Answer: February

15. I look like a picture on a wall. When you look at me you can see your own reflection. What am I?

Answer: Mirror

16. Name the five sense organs?

Answer: Nose, Ear, Eyes, Tongue, Skin

17. What is the name of the seventh month of the year?

Answer: July

18. Name a fruit whose seeds are eaten?

Answer: Pomegranate

19. What is the young one of a cat  called?

Answer: Kitten

20. Who is the Father of our Nation?

Answer: Mahatma Gandhi

21. How many primary colours are there?

Answer : 3 (red, yellow, and blue)

22. Which way is anti-clockwise, left or right?

Answer: Left

23. Which are the vowels in the English alphabet?

Answer : a,e,i,o and u

24. Where is the Taj Mahal located?

Answer: Agra, India

25. An ostrich’s eye is bigger than its brain. True or False?

Answer: True

GK Questions for UKG Class – Video Reference

26. What is the national anthem of India?

Answer : Jana Gana Mana

27. What is the national song of India?

Answer: Vande Mataram

28. Who wrote the national anthem – Jana Gana Mana?

Answer: Rabindranath Tagore

29. Name some fruits or vegetables that grow under the ground?

Answer: Potato, Radish, Beet, Carrot

Advertisements

30. What is the name of the planet we live on?

Answer: Earth

31. Where do bees live?

Answer: Hive

32. What type of gas do plants absorb?

Answer: Carbon dioxide

33. Which is the principal source of energy for the earth?

Answer: Sun

34. How many lungs does the human body have?

Answer: 2

35. What is the standard taste of water?

Answer: Water is tasteless

36. Which is the largest animal in the world?

Answer: Blue whale

37. Name one vegetable that can be eaten raw?

Answer: Carrot

38. Which flower turns towards the sun?

Answer: Sunflower

39. What do you call the person who brings a letter to your home from the post office?

Answer: Postman

40. How many years are there in a century?

Answer: One Hundred

41. How do you relate to your maternal grandfather with yourself?

Answer: Mother’s father

42. Which planet has rings around it?

Answer: Saturn

43. Which part of the plant grows underground?

Answer: Roots

44. Two-thirds of the Earth’s surface is covered with?

Answer: Water

45. How many legs does a spider have?

Answer: Eight

46. The land which is surrounded by water on all sides is known as?

Answer: Island

47. What are the people of India called?

Answer: Indians

48. Where does a pig live?

Answer: Sty

49. Which is the last month of the year?

Answer: December

50. How many minutes in an hour?

Answer: 60 minutes

Recommended Books:

As an Amazon Associate, Kidsa2z may earn an affiliate commission if you purchase something through recommended links.